top of page

Vores design proces

Vores bygge proces

Grobund_byghuse.jpg

Indledende snak

Vi starter med en indledende snak, hvor vi hurtigst muligt får fastlagt, hvad der kan lade sig gøre, budget og tidshorisont. Vi tar også stilling til, hvor meget du selv ønsker at være med i byggeprocessen. Du får dermed skræddersyet et byggeforløb og tilbud. Vi rådgir også i byggetilladelse hos kommunen.

2

Inspirasjon

Som arkitekt er det afgørende, at du som kunde føler dig hørt, forstået og ikke mindst involveret i hele processen. Vi starter derfor med en uformel snak om dine behov, drømme, visioner og ideer. På den måde kan vi inspirere hinanden og starte en fælles proces.

3

Formgivning og skitseforslag

Formgivning handler om, hvordan man omsætter behov, visioner og ideer til virkelighed. Vi tager vores bygningsingeniør med på banen fra start, for hurtigt at finde ud af, hvad der kan lade sig gøre i stedet for efterfølgende at gå på kompromis. Vi vil igennem dialog, skitser og diagrammer udvikle et skitseforslag.

4

Design forslag og projektering

Efter kommentarer og revisioner bliver vi enige om et endeligt designforslag, som derefter projekteres. Du vil således kunne få endelige konstruktionstegninger, snit, facadetegninger og plantegninger. Her er der også stor fleksibilitet i, hvor grundige tegninger du ønsker og har behov for. Bygningsingeniøren kan beregne energiramme og andre nødvendige beregninger etter behov fra kunde og kommune.

5

Byggeforløb

Der er mange muligheder her, alt efter hvad dine behov og økonomi vil være. Vi har et samarbejde med byggefællesskabet Grobund som giver dig mulighed for at bygge flytbare tiny house indendørs i en hal. På den måde er du skærmet mod vind og regn og kan bygge i tørvejr.

Så har vi 4 modeller du kan vælge imellem:

  1. Du kan bygge dit hus på egen hånd, med konstruktionstegninger og nødvendig sparring med os.

  2. Du kan bygge dit hus på egen hånd, i samarbejd med småBYG, en virksomhed som faciliterer og rådgiver dit tiny house byggeri. Les mer om småBYG her.

  3. Du kan bygge dit hus på Grobund ved hjælp af en eller flere håndværkere fra Grobunds Byggeteam. Dette kan være efter behov, fx 2 dage om ugen. På den måde vil du kunne få ekstra assistance og input fra håndværkere med erfaring fra tiny house byggeri.

  4. Du kan få bygget hele dit hus bygget af Grohuse, en virksomhet på Grobund, der leverer nøglefærdige eller færdige huse uden interiør.


Tag kontakt for en snak om fordele og ulemper ved de forskellige modeller, og hvordan det helt specifikt vil kunne foregå.

Hvem er vi?

IMG_20181116_085132-01.jpeg

David Westervik, Indehaver og Arkitekt

David har uddannelse i bæredygtig arkitektur fra Arkitektskolen i Aarhus. Han har en holistisk tilgang til bæredygtighed, som omfatter både det pragmatiske, funktionelle såvel som det æstetiske og sanselige. David har erfaring med at tegne små huse og har selv bygget et lille hus på 25m2 med omgivende klimaskærm/drivhus. Han har arbejdet med forskellige naturmaterialer som træ, halm og ler og designer efter bæredygtigheds principper beskrevet i manifestet.

 

blank-profile-picture-g934144f8e_1280.png

Rasmus Mørk, Bygningsingeniør

Rasmus er underviser i bæredygtigt byggeri med fokus på energiberegninger og genbrug af byggematerialer på VIA University College. Hans fokus i byggeriet er energioptimering gennem downsizing af boligarealet med multifunktionelle rum, øget brug af passiv solvarme i designet af boligen og anvendelse af små individuelle energianlæg med høj effektivitet. I energidesignet af Tiny Houses arbejder jeg med de nyeste veldokumenterede metoder til at opnå det mindst mulige energiforbrug så designet overholder alle regler og krav jævnfør bygningsreglementet hvilket betyder at boligen kan godkendes til helårsbeboelse.

Har du et spørgsmål?

Kontakt:

Takk for melding

bottom of page