top of page
Onsdag 9.mars, 2022(1).png

Design Kursus

Introduktion til design av dit eget lille hus

Vil du bygge et lille bæredygtigt hus, men mangler viden om design og hvordan du kommer i gang med at formgive dit eget "lille hus"? Formgivning handler om, hvordan man omsætter behov, tanker og ideer til virkelighed.

 

På dette kursus gennemgår vi de grundlæggende værktøjer til at konkretisere dine ideer og drømme, samt praktiske overvejelser til dimensioner, konstruktion, materialer, bygningsreglement, passiv opvarmning og ventilation m.m.

 

Læs om andres erfaringer fra tidligere kurser herunder:

"Man føler sig godt klædt på til at tegne sit tinyhouse efter kursus med David"

"David har en bred viden om Tiny House Design. Han kan svare på både praktiske og teoretiske spørgsmål!"

"Et super godt kursus, som kan anbefales for alle nye i Tinyhouse byg"

"Super kurs til hurtigt at forstå hvilke skridt man skal igennem for at bygge et lille hus. Fyldt med information og man bliver motiveret til at komme igang."

Om Vol.1 kurset

At bo småt behøver ikke nødvendigvis at gå på kompromis med komfort og velvære. På kurset vil vi gennemgå, hvordan man udvikler gennemtænkte løsninger til funktionelle rum, for lysindfald og rummelighed.

 

Et godt hus er et sundt hus, et åndbart hus med gode bæredygtige og naturlige materialer. Vi tager primært udgangspunkt i træhuse med isoleringsmaterialer lavet af naturen, såsom halm, papiruld, hør/hamp og træfiber.

Vi starter med, hvad der skal til for at designe økonomiske, sunde, små og bæredygtige huse. At kunne arbejde med disse værktøjer fra starten af ​​sådan en proces gør det nemmere at effektivisere, realisere og konkretisere sit hus.

På kurset gennemgår vi blandt annet:

 • Overvejelser til bæredygtige materialer, genbrug.

 • Overvejelser til konsktruksjon og bygningsreglemant

 • Overvejelser til passiv oppvarming og klimaskærm

 • Overvejelser til naturlig ventilasjon

 • Overvejelser til sunde, åndbare / diffusionsåbne konstruktioner

 • Overvejelser til hvordan man skaber smukke, funktionelle og pladsbesparende romløsninger

 • Overvejelser om, hvordan man designer et hus, der holder i generationer uden megen vedligeholdelse, herunder konstruktiv træbeskyttelse

 • Sådan arbejder du med kontekst og omgivelser i et "lille hus"

 • Sådan arbejder du med plantegning og snitt tegning

 • Øvelser til å få en rumforståelse og fornemmelse for skala
   

"Sjældent har vi deltaget i et kursus, der har flyttet os så meget. Fra at have nogle flakkende ideer om at bo mindre og mere bæredygtigt, og med meget begrænset viden om hvordan, har kurset klædt os på til at komme videre. David førte os sikkert gennem en individuel designperoces, i en kombination af teori og praksis, og med mulighed for at se igangværende projekter på stedet."

"Super fint kursus med meget interessante pointer som bragte mig videre i design processen. Gode input og diskussioner både indbyrdes mellem kursister og især sparing med underviser gav rigtig meget."

"David er en en super formidler og et behageligt menneske. Det er trygt at stille spørgsmål, og han evner at få alle med. Han har en fin balance mellem teori og øvelser. Viden bliver omsat og konkretiseret."

"Alt kan lade sig gøre på et stykke papir - men at lave det med tape på gulvet, begynder man at forstå dynamikken og vil se hvad der kan lade sig gøre og ikke kan lade sig gøre."

"David er super god til at trække tingene helt ned på jorden, og få alle til at kunne være med."

"Rigtig godt kursus, hvor der var tid til spørgsmål og god fordeling mellem teori og praktik. Jeg gik derfra med endnu mere blod på tanden om min drøm om et Tiny House."

"Kurset guider dig igennem dine planer, konkrete som ukonkrete og kvalificerer dem, så du kan arbejde videre med dem på egen hånd."

"David har formidlet en masse vigtig og brugbar viden til mit byggeprojekt. Er gået fra kurset med flere værktøjer og en mere håndgribelig rumforståelse."

"Kurset var meget informativt og inspirerende. Kan varmt anbefales til alle, der overvejer at bygge et tiny house."

"Det var med stor fornøjelse at jeg deltog i Davids kursus, især til indretningen af et lille hus fik jeg både inspiration og aha oplevelser. "

"Rigtig god introduktion til at bygge et lovligt helårshus. David er super god til at hjælpe med at tegne."

"Et superfint introducerende kursus i.f.h.t. de allerførste tanker omkring det at tegne og bo i et tinyhouse"

"Virkelig godt kursus som giver en god grundviden om det at bygge småt. God underviser som forstår at lytte til den enkeltes behov og giver god feedback. God balance mellem teori og praktik."

"For en med håndværksmæssig baggrund var kurset meget givende for hvordan man tilgår en god designproces. Jeg fik gode råd og vejledning i hvor starter man og hvordan man langsomt konkretiserer sine ideer, men samtidig uden at begrænse kreativiteten alt for meget. Dygtig og inspirerende underviser"

"Super hjælpsomt kursus. Jeg har i noget tid gået med idéen at lave mit eget tiny house, men vidste ikke helt hvordan jeg skulle komme videre. På kurset fik jeg inspiration til at føre planen videre og nye måder at indrette et tiny house på end jeg oprindeligt havde tænkt. Anbefaler alle der gerne vil lære om tiny house livsstilen at prøve kurset."

"Et læringsrigt og inspirerende kursus start til slut!"

I løbet af kurset vil der være mulighed for at komme rundt i Grobund og se de mange byggeprojekter
 

Kurset varer fra kl 10 til 17:30 og der serveres lækker vegetarisk frokost samt kaffe og kage.

bottom of page